לצפיה בטאבלט יש לסובב את המכשיר לוחב

עבירות מחשב וסייבר

כל מה שרציתם לדעת על עבירות מחשב וסייבר

אילו סוגי עברות נחשבים בישראל לעברות סייבר ומחשבים? האם הן נחשבות עברות פליליות? מה הם העונשים על מעשים אלה וכיצד ניתן להתגונן מפניהם? כל התשובות להרבה שאלות.
השימוש במחשבים לסוגיהם השונים הפך חלק חיוני ביותר מחיינו. כיום, אנחנו לא יכולים לנהל את החיים האישיים שלנו, שלא לדבר על עסק או חברה, בלי להשתמש במחשב: העברת מידע אישי או כספים וניהול חשבון בנק בכלל, חיפוש ואיתור מידע וכו'.
עברות מחשב קיימות משני סוגים, ושתיהן נחשבות לעברות פליליות, הן על פי חוק המחשבים (שנחקק רק ב- 1995) והן על פי חוקים פליליים אחרים, כגון חוק הפרטיות, עברות מין ועוד.

למידע על בחירת עורך דין פלילי

עברות כנגד המחשב

סוג העברות הראשון, שמעוגן בחוק המחשבים שאותו הזכרנו, הוא עברות שנעשות ישירות כלפי המחשב. אלה עברות שנועדו לפגוע במחשב או לשבש בצורה כלשהי את פעולתו, או לגנוב מידע שקיים עליו. בתחום הזה מוכרות עברות בסביבה העסקית אבל גם בסביבה אישית: לדוגמא, כאשר מדובר בחברה, עבריינים עלולים להיות מעוניינים במידע העסקי שלה ולשתול רוגלה או נוזקה אחרת על המחשב. מול אנשים פרטיים, הם עלולים להיות מעוניינים בדרך לפרוץ לחשבונות הבנק, ועלולים לשתול רוגלה או נוזקה אחרת, לשם מטרה זו.
עברות על חוק המחשבים הן עברות פליליות, שעונשן עד שלוש שנות מאסר. בנוסף, הניזוק יכול לתבוע את מי שגרם לו נזק בתביעת נזיקין אזרחית.

עברות באמצעות המחשב

סוג העברות השני הוא עברות שבהן משתמשים במחשב או ברשת האינטרנט כדי לבצע מרמה או הונאה כלשהי. לדוגמא, משלוח אימייל, שבאמצעותו מנסים להוציא מחברה או אדם מסוים את פרטי חשבון הבנק שלהם, סיסמא למחשב או כל מידע אחר.
בתחום זה מוכרות מאוד עברות בעלות אופי מיני: פדופילים שמתחזים לילדים או בני נוער ברשתות חברתיות, ומנסים להשיג תמונות של ילדים אחרים, לשם סיפוק מיני.

עברות סייבר נוספות שנעשות באמצעות הרשת הן עברות סחיטה, כולל סחיטה מינית – מה שזכה לכינוי סקסטורשן (Sextortion). גם כאן, לא בהכרח מכוונים את עברת הסייבר או המחשב כנגד המחשב, אלא כנגד המשתמש, באמצעות המחשב או גם הטלפון הנייד שלו ועוד.
העברות האלה הן כמובן עברות פליליות, והרשויות יכולות לבחור על פי איזה חוק לפעול: הגנת הפרטיות, למשל, חוקי הטרדה מינית, סחיטה ואיומים, וכדומה. העונשים משתנים על פי העברה וחומרתה.

למידע על פוליגרף כלי משפטי

מה אפשר לעשות כדי להתגונן מפני עברות סייבר?

תמיד יש להיזהר בגלישה ברשת. לגלוש רק לאתרים מוכרים ובטוחים ולא להתפתות להזדמנויות, לכאורה. אין לפתוח מיילים חשודים או להתפתות לשלוח פרטי חשבון וסיסמאות. במידה וכבר נפגעים, משטרת ישראל מפעילה מחלקה מיוחדת בתחום. כמו כן, יש עורכי דין שמומחים בנושא והם יודעים להגיש את התביעות המתאימות במקרי נזק, לדרוש הסרת חומר פוגעני, ועוד.

צריכים עורך דין? אנחנו כאן בשבילכם
תוכן עניינים
חלוקת רכוש

חלוקת רכוש – הקדמה בני זוג אשר מחליטים להתגרש, צריכים לעבור תהליכים מורכבים לפני שהם מפרקים את החבילה באופן סופי. אחד מן התהליכים המורכבים יותר הוא הנושא של חלוקת רכוש. כל אחד מבני הזוג הביא לנישואין רכוש משלו, ויחד צברו

קראו עוד >>
עורך דין פשיטת רגל

עורך דין פשיטת רגל – חדלות פירעון – משרד עורכי דין אהרוני מיכה דווקא כאשר החובות מאיימים להטביע אתכם, ונדמה שאין דרך להחזיר את החיים למסלולם, הליך פשיטת רגיל עשוי להיות גלגל ההצלה שלכם. כפי שאתם יכולים לתאר לעצמכם, כמו

קראו עוד >>
תביעת פינוי

מה עושים כאשר השוכרים אוחזים בנכס ולא מעוניינים לפנות? כל תקופת שכירות מגיעה לסיומה באיזה שהוא תאריך, אך לפעמים הדברים נכנסים לפלונטר של ממש. המשכיר מעוניין לקבל בחזרה את הנכס שלו במועד הנדרש ממש כפי שנקבע בחוזה השכירות אך השוכרים

קראו עוד >>
צריכים סיוע משפטי?

השאירו פרטים ואנו נשמח לסייע לכם!