לצפיה בטאבלט יש לסובב את המכשיר לוחב

עורך דין גירושין

עורך דין גירושין – דעו כיצד לבחור

אף אחד לא מתחתן כדי להתגרש, אבל אף אחד גם לא יכול לצפות מה יקרה למערכת היחסים שלו, ומה שקורה במציאות זה שלעיתים היא מתפרקת ואיתה גם התא המשפחתי. מאוד לא נעים, תהליך לא קל, אבל כדאי מאוד שהוא ילווה מתחילתו בעורך דין גירושין ודיני משפחה שיחסוך לכם הרבה עוגמת נפש, יחסוך מהילדים את הטראומה ויצור לבני הזוג הסכם גירושין הוגן וצודק כלפי כל צד.

גם כאשר היחסים בין בני הזוג תקינים, עדיין הם צריכים לגשת לעורך דין גירושין מומחה בתחומו, כדי לנסח את ההסכם ואת סעיפיו שמתייחסים בדרך כלל לחלוקת רכוש ונכסים, חשבונות בנק, משמורת הילדים, תשלום דמי המזונות ועוד.

ההסכם ינוסח ע"י עורך דין גירושין ויקבל תוקף של פסק דין, ועל שני הצדדים יהיה למלא את חובותיכם כמצוין בו.

למידע אודות תהליך גירושין עם בני זוג שמתגוררים בחו"ל

עורך דין גירושין קובע בחוכמה את הרשות השיפוטית

כאשר בני זוג מחליטים להיפרד ולפתוח בהליך הגירושין, ישנן שתי ערכאות שיפוטיות שבהם ניתן לקיים את התהליך הנ"ל – בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני. לבית הדין הרבני יש את הסמכות הבלעדית לעניין תוקף נישואין ו/או גירושין.

כאשר בני זוג מתגרשים, ישנם מספר נושאים אשר לעיתים עליהם ישנם חילוקי דעות בין הצדדים כגון: חזקת ילדים, פירוק שיתוף נכסי הצדדים, מזונות אישה, ילדים ועוד. החל מיולי 2016, נכנסו לתוקפן תקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), תשע"ו-2016.
על פי תקנות אלה, צד לסכסוך משפחתי אשר יבקש לפנות לערכאה משפטית יחויב, טרם פנייתו, להגיש תחילה לערכאה השיפוטית , בית הדין הרבני או בית משפט לענייני משפחה בקשה ליישוב סכסוך ולא מיד כתב תביעה.

סוג התובענות אשר יפתחו בהליך של ישוב סכסוך הינם מוסדרים ובחוק מפורט אילו תביעות יפתחו בהליך של ישוב סכסוך ואלה אפשר להגיש מיד תביעות.

מטרתו העיקרית של הליך ישוב סכסוך, היא לאפשר לצדדים ליישב את הסכסוך בניהם על דרך הגישור בהסכמה ובדרכי שלום ובכך, לצמצם את הצורך בקיום התדיינויות משפטיות מרובות.

לאחר הגשת הבקשה יזומנו הצדדים לפגישת מידע, היכרות ותאום ביחידת הסיוע אשר ליד הערכאה השיפוטית (פגישת מהו"ת) ויוצע לצדדים להמשיך בניסיון ליישב את הסכסוך ביניהם בהסכמה, לרבות באמצאות גישור. החל מיום הגשת הבקשה מנועים הצדיים להגיד תובענות לבית המשפט למשך של 45-60 יום.

לאחר תקופה זו, ורק אם הניסיון ליישוב הסכסוך לא צלח – יהיה הצד שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך רשאי להגיש – תוך תקופה קצובה – תובענה בנושאים שלא הושגה לגביו הסכמה – לכל ערכאה שיפוטית מוסמכת, אולם באם לא עשה זאת, יכול הצד השני להגיש את התביעות בכל ערכה אשר יבחר רבני/משפחה.

ישנו חריג לכלל האוסר פניה לערכאות בזמן ישוב הסכסוך, החוק מקנה לצדדים את הזכות לפנות לבית המשפט בזמן ההליך לישוב סכסוך בבקשה לסעד זמני או דחוף אשר נועד, למנוע מצב שבו הגשת הבקשה לישוב סכסוך עלולה לגרום לשינוי המצב הקיים ולעיתים לנזק בלתי הפיך לצד שכנגד ותשמש ככלי להשגת יתרון משפטי לצד המגיש אותה.

חשיבות בחירת הערכאה המשפטית

לעניין "מרוץ הסמכויות" מאחר ושתי הערכאות יכולות לדון במרבית נושאי הסכסוך, הערכאה אשר ידונו בה הצדדים תהא הערכאה אשר צד לסכסוך, הגיש את התביעות לראשונה בחר לדון בה. זוהי מעיין תחרות בין הצדדים ומכאן נולד המונח. לשאלה איזו ערכאה תדון בתיק עשויה להיות השפעה מכרעת על התוצאה בהליך. מאחר ולמשל ישנם נושאים אשר, באופן כוללני, ניתן לטעון כי רצוי שיידונו בבית המשפט לענייני משפחה ולא בבית הדין הרבני וההיפך.

ישנם זוגות רבים אשר נמצאים בעיצומו של תהליך הגירושין, אולם, מצליחים לגשר על הפערים והכעסים ולגשר על המחלוקות ביניהם ולהגיע להסדר.

ברם, ישנם בני זוג, אשר לא מסוגלים להגיע להסדר בכוחות עצמם, אם בגלל כעסים, אגו, קשיים כאלו ואחרים, רגשות ודחפים אלו מונעים ומשקפים חוסר רצון להגיע להסדר והבנה למול האחר.

תפקיד עורך דין גירושין בהסכם

המון זוגות שנפרדים, מצליחים להגיע ביניהם להסכם גירושין מבלי מחלוקות, אך כאשר היחסים בין בני הזוג אינם תקינים ונושאים עימם תחושת עול כבד של אשמה, כעס ומרירות יכולים אלה להתבטא בהליכים משפטיים ארוכים מצד כל אחד מבני הזוג, ועד שלא יצליחו ליישר את ההדורים ביניהם, לא יהיה הסכם גירושין.

תפקידו של עורך דין גירושין הוא להוביל את הצד שלו להסכמה מול הצד השני, ובדרך כלל מול עורך הדין שמייצג את הצד השני, לגרום להם לנהוג בהיגיון, לעזור להם לקבל החלטות ולהוביל אותם להסכם.

הרבה פעמים משתמשים בני זוג בהסכם עצמו כ"כלי" לנקמה ולסחבת, רק כדי לגרום נזק לצד השני, ועורך דין גירושין טוב, אמור לדעת מתי התביעה היא מיותרת ומטרתה היא לפגוע בצד השני, או מתי התביעה היא מוצדקת הגיונית, חוקתית ומשפטית.

במסגרת תיק גירושין ניתנת האפשרות לכל צד גם להוציא צווי מניעה שונים שהמטרה שלהם היא למנוע פעולות שיפגעו בזכויות הצד ברמת חלוקת הרכוש, מזונות הילדים ועוד.

לצווי מניעה יש כמה סוגים והם: צו הרחקה, צו עיקול על רכוש (בארץ או בחו"ל), צו עיכוב יציאה מהארץ וצו חיפוש לאיתור של חפצים מסוימים. מטרת הוצאת צווי המניעה היא למנוע מאחד מבני הזוג לבצע פעולות "מזיקות" ברכוש המשותף, כדי שיזכה ביותר מהמחצית המגיעה לו, ובכך יפגע בזכויותיו של הצד השני. ניתן להוציא גם צו מניעה לאכוף את הסכם הגירושין, כדי ששני הצדדים יבצעו אותו כלשונו.

צריכים עורך דין? אנחנו כאן בשבילכם
תוכן עניינים
איך מתכוננים למכרז במקרקעין

ניגשים למכרז מקרקעין? כך תתכוננו אליו בצורה נכונה השאלה איך מתכוננים למכרז במקרקעין עולה המון במשרדנו -אחת הדרכים לקדם את העסק ולגדול היא על ידי הגשת מועמדות למכרז. אם זו הפעם הראשונה שלכם, חשוב שתכירו את הכללים והחוקים הנדרשים כדי

קראו עוד >>
עורך דין מקרקעין

קחו עורך דין מקרקעין ותצאו חכמים כאשר אתם רוכשים דירה, או אפילו שוכרים, הרבה פעמים טמונים בהסכמים עליהם אתם חותמים אותיות קטנות- ודי לא משתלמות שרק עין, ניסיון וידע של עורך דין מקרקעין תוכל למנוע מכם לחתום על ההסכם הזה

קראו עוד >>
עורך דין לליווי בתמא 38

החשיבות בבחירת עורך דין לליווי מקצועי בתהליך של תמ"א 38 כידוע, בעלי דירות רבים מבקשים ליישם את תכנית תמ”א – 38 , פונים לא פעם לעורך דין לליווי בתמא 38 בכוונה למזער סיכון ולסייע בכל תהליך הפרויקט. הם בטוחים שהעורך

קראו עוד >>
צריכים סיוע משפטי?

השאירו פרטים ואנו נשמח לסייע לכם!