קחו עורך דין מקרקעין ותצאו חכמים
כאשר אתם רוכשים דירה, או אפילו שוכרים, הרבה פעמים טמונים בהסכמים עליהם אתם חותמים אותיות קטנות- ודי לא משתלמות שרק עין, ניסיון וידע של עורך דין מקרקעין תוכל למנוע מכם לחתום על ההסכם הזה שהולך להפוך לכם את החיים לקשים מאוד.
למשל- אם אתם רוכשים דירה, ובין השורות של החוזה מסתתר איזה שעבוד, חוב, שותפים לקרקע וכו', ואתם לא יודעים את זה, והצד השני בוודאי לא יספר לכם על זה, אבל אתם תדעו את זה במוקדם או במאוחר, כמו סטירת לחי מצלצלת וזה משום, שלעולם- לעולם אל תחתמו על הסכם ובוודאי לא הסכם רכישה עד שלא תבחרו עורך דין מקרקעין שיש לו ניסיון, שמבין איזה הסכם אתם צריכים לעשות, ויכול לנסח הסכם שמגן עליכם על הרכוש שאתם רוכשים ומונע מכם לעשות שטויות שעלולות לעלות לכם ביוקר.
בנוסף על כל פעילות במקרקעין מוטלים מיסים מסוגים שונים, ורק עורך דין מקרקעין שיש לו את הידע וההבנה במיסוי מקרקעין, יוכל לייעץ לכם אם העסקה היא אכן כדאית ומשתלמת גם מבחינת המיסוי המוטל עליה.
מס שבח, השבחה, רכישה – כמה ולמה?
דיני המיסוי במקרקעין מכילים המון חוקים ותקנות ולצידם גם הקלות ופטורים העשויים לחסוך ללקוחות סכומים גבוהים. מס שבח הוא אחד מהמיסים והוא מוטל על רווח ההון שנוצר בין קניית הנכס לבין מכירתו, מס רכישה הוא מס המוטל על רוכש נכס מקרקעין והוא מהווה שיעור מסוים מעלות הקנייה.
היטל השבחה מוטל על כל עסקת מקרקעין ולגביו יש צורך להמציא אישור של הרשות המקומית, והועדה המקומית לתכנון ובנייה לצורך העברת בעלות הנכס ע"ש הרוכש. במקרים מסוימים ישולם גם היטל השבחה לרשות המקומית במידה וחלה השבחה על הנכס כתוצאה מפעולות שלה.
בעקבות חוק ההסדרים לשנים 2013-2014, נעשו שינויים מרחיקי לכת בחוק מיסוי מקרקעין, מס שבח ומס רכישה (התשכ"ג 1963) שגרמו להשלכות מרחיקות לכת בכל תחום המיסים על דירות מגורים להשקעה.
למידע אודות איך מתכוננים למכרז במקרקעין
דירת גג עם בנייה לא חוקית – איפה היה עורך הדין?
ניקח לדוגמה את נועה ויואב, זוג צעיר שרכשו כבר לפני 20 שנה דירה במרכז תל אביב. דירה גג נהדרת, 4 חדרים עם גג מטופח, פינת חיים משפחתית נעימה ביותר, אך מה? כבר לא מספיקה להכיל את כל בני המשפחה, הורים ו-3 ילדים ולכן פנו נועה ויואב למתווך על מנת למכור את הדירה שלהם.
אחרי זמן קצר, כבר נמצא קונה. הוא מאוד אהב את הדירה, הייתה הסכמה על המחיר ונראה כי העסקה יוצאת לדרך בהצלחה אלא מה ?- עורך הדין של הקונה פנה לטאבו כדי לבדוק שאין כל שעבודים וחובות על הדירה וכן שרשומה הערת אזהרה לגביה ומצא ממצא חמור מאוד שגם נועה ויואב לא ידעו אותו, או שיותר נכון לומר- לא בדקו בציציות של הדירה לפני שרכשו אותה.
מה שעורך הדין של הקונה גילה הוא, שכמעט ממחצית הדירה נבנתה ללא רישיון בנייה ולא נרשמה בשטח הדירה כחוק, מה שאומר שלמרות שלנועה ויואב יש היום 80 מ"ר דירה במרכז תל אביב, כאשר עם ירצו למכור את הדירה, הם יוכלו למכור רק את ה-60 מ"ר שרשומים בטאבו, כי זהו שטחה החוקי של הדירה לפני הבנייה הבלתי חוקית.
כאן ניתן להסיק, כי עורך הדין שניהל את חוזה הקנייה של נועה ויואב, התרשל במילוי תפקידו שכן, הוא היה אמור לבדוק בטאבו את רישומי הדירה ואת שטחה החוקי ולמנוע מלקוחותיו נועה ויואב לרכוש דירה, שמחצית משטחה אינה רשומה בשום מקום ואף לא חוקית.
עוגמת הנפש לא תימחק, ולמכור את הדירה ? רק כדירה בשטח של 60 מ"ר. זהו הפסד של עשרות אלפי שקלים, ובעיקר כי מדובר בדירת גג במרכז תל אביב.
למידע אודות מה תפקידו של עורך דין מקרקעין