לצפיה בטאבלט יש לסובב את המכשיר לוחב

תביעת פינוי

מה עושים כאשר השוכרים אוחזים בנכס ולא מעוניינים לפנות?

כל תקופת שכירות מגיעה לסיומה באיזה שהוא תאריך, אך לפעמים הדברים נכנסים לפלונטר של ממש. המשכיר מעוניין לקבל בחזרה את הנכס שלו במועד הנדרש ממש כפי שנקבע בחוזה השכירות אך השוכרים מצידם לא מגלים סימני תזוזה. ויכוחים וטענות לא ממש מקדמים את המצב. מה עושים עכשיו? פונים לעורך דין מקרקעין!

תביעת פינוי המושכר

אי אפשר להכריח שוכרים לעזוב את דירתם במועד שנקבע, וגם מי שחושב כי תסייע לו במצב כזה יגלה מהר מאד שאין זה כך. בעלי נכסים שחשבו לאיים על השוכרים ואף הוציאו להם רכוש מן הבית, לא התקדמו בשום צעד כיון שעל פי חוק הגנת הצרכן אסור להם לפלוש ולעשות ברכוש ככל העולה על רוחם.

נוצר מצב לא נעים בו בעלי הדירות נותרים בבעיה מהותית. הם מפסידים כסף רב בגלל אנשים שלא מפנים את דירתם בזמן ודמי השכירות שהיו צריכים להרוויח לא משולמים להם בזמן.

השוכרים מצדם טוענים לצדקת דרכם. לדעתם הייתה הרעה בתנאים, או שהופרו תנאי החוזה. על המשכיר למלא את חלקו בעניין כדי שהם יפונו כמו שצריך. בסופו של דבר נותרים בעלי הדירות מול שוקת שבורה. אנשים שמסרבים לפנות מרצונם ותוקעים את המשך השכרת הנכס בצורה נאותה.

למידע אודות פינוי המושכר בנושא ירושות וצוואות

מה עושים כאשר השוכר מסרב להתפנות?

בכל מקרה כזה כדאי להתייעץ עם עו"ד מוסמך, ולבדוק מה הם ההליכים העומדים ברשות בעלי הדירות מבחינה חוקית. אף פעם לא כדאי לפעול לבד בלי להתייעץ משום שאפשר להפסיד בצורה כזו ולהגיע לנזק. היו אנשים שניסו לעשות דין לעצמם וחשבו שמה שלא הולך במוח ילך בכוח, אבל בסופו של דבר הכוח פה לא משחק תפקיד אלא ידיעת החוקים על בורים.

עו"ד מוסמך יודע את החוקים העומדים לרשותו של בעל הדירה. ישנו חוק תביעת פינוי שניתן להגיש לשוכרים והוא יחייב אותם לפנות את הדירה.

הגשת תביעת פינוי

אחרי קבלת יעוץ מאת עו"ד מקצועי – כמו למשל עו"ד מיכה אהרוני – מגישים באמצעות בית משפט תביעת פינוי לשוכרים הנמצאים בבית. תביעה זו לא מוגנת על ידי חוק הגנת הצרכן והיא מותרת בכל מקרה. התובעים מצדם יכולים להגיש ערעור על אותו תביעת פינוי תוך שלושים יום, במועד זה יערך דיון נוסף. הגשת תביעת פינוי תהיה כדאית לבעל הנכס היות והתיק יהיה מטופל בבית המשפט והוא יוכל לתבוע מהשוכרים את דמי השכירות בכל אותו זמן בהם הם סרבו לצאת.

האם להגיש תביעת פיצוי? באלו מקרים זה כדאי? התיעצו עם עו"ד מיכה אהרוני וקבלו מידע מדויק ומקצועי כאחד!

צריכים עורך דין? אנחנו כאן בשבילכם
תוכן עניינים
ירושות וצוואות

דיני ירושות כל אדם שנפטר ומשאיר אחריו נכס או רכוש בדמות ירושה, צריך לחלק אותו בצורה מושכלת בין הגורמים השונים כאשר כל צד מחפש לעצמו איך הוא יכול לקבל את המקסימום שאפשר. בעקרון קיים חוק ירושות הקובע איך תחולק הירושה

קראו עוד >>
האם כל עבירת תנועה היא עבירה פלילית?

התכוננו לתשובה מבלבלת במקצת – כן ולא. האם כל עבירת תנועה היא עבירה פלילית? האמנם, על פי החוק, עבירות תעבורה אכן מוגדרות כעבירות פליליות, אולם ישנם מספר הבדלים מובהקים בינן לבין עבירות פליליות אחרות, ברמת ההתייחסות של המחוקק, העונשים הקבועים

קראו עוד >>
עורך דין מקרקעין

קחו עורך דין מקרקעין ותצאו חכמים כאשר אתם רוכשים דירה, או אפילו שוכרים, הרבה פעמים טמונים בהסכמים עליהם אתם חותמים אותיות קטנות- ודי לא משתלמות שרק עין, ניסיון וידע של עורך דין מקרקעין תוכל למנוע מכם לחתום על ההסכם הזה

קראו עוד >>
צריכים סיוע משפטי?

השאירו פרטים ואנו נשמח לסייע לכם!